• המוקד הארגוני
    שיפור תהליכים וחתירה למצוינות ברכש
  • המוקד הכלכלי
    שיפור הסכמים וחיסכון בעלויות הרכש באמצעות טכנולוגיה ומרכזי ידע
  • המוקד האנושי
    שירותי השמה, מיקור חוץ והדרכות לאנשי הרכש

 

ניתוח עלויות ארגוני – Spend Analysis

המאמר הנוכחי עוסק בפרויקט של ניתוח עלויות המביא לבניית תוכנית עבודה פרקטית ליישום החיסכון בשנת 2018.

 מה כולל הפרויקט ?

 ניתוח עלויות הינו תהליך של איסוף, סיווג וניתוח נתוני ההוצאות בארגון במטרה להציג תמונת הוצאות מלאה של הארגון וקבלת פוטנציאל חיסכון בכל קטגוריה וקטגוריה מול Benchmark של עלויות שוק שקיים בחברת BetterBuy. כמו כן, ניתן להשתמש בניתוח עלויות על מנת למנף יכולות עסקיות נוספות כמו ניהול מלאי, תכנון, תקצוב ופיתוח מוצרים. ניתוח עלויות מהווה בסיס לחיסכון עתידי בהוצאות הרכש.

 ?למי הוא מיועד

תהליך ניתוח עלויות רכש מומלץ לכל ארגון המוציא 5 מיליון ₪ ומעלה (הוצאות רכש לא כולל שכר) ומומלץ אחת לשנתיים-שלוש, במטרה לשמור על ערנות הארגון וגורמי ההוצאה ולספק להנהלת הארגון כלי לבקרה ותמונה רחבה ועדכנית של  הוצאות הארגון בהשוואה לנתוני השוק.

למה לבצע פרויקט ניתוח עלויות ?

לעיתים קרובות מקור ההוצאה בארגון עוסק בעיקר בתפעול ושמירת הקיים, ולא מצליח להרים את ראשו ולבצע ניתוח מעמיק ורוחבי של כל קטגוריות ההוצאה בארגון. הדבר נובע מחוסר זמן ומחוסר אפשרות להתמצא בכל קטגוריות הידע ובכל שיטות העבודה והמחירים הנהוגים בשוק.

ניתוח עלויות עוזר לארגונים למצוא כיוונים חדשים של חיסכון שלא נעשו בהם שימוש וכמו כן לשמור על תחומים בהם כבר בוצע חיסכון. 

מתודולוגית הפרויקט

קיימים שלושה תחומי גרעין בניתוח עלויות – התבוננות, ניתוח ותהליך. ע"י מינוף שלושת התחומים ביחד ארגון יכול לקבל תשובות לשאלות הקריטיות שמשפיעות על ההוצאות:

1.      מה אני כארגון באמת קונה?

2.      ממי אני קונה את המוצרים?

3.      האם אני באמת מקבל את מה שהובטח לי עבור הקניה?

הפרויקט כולל 4 שלבי עבודה:

1.      איסוף הנתונים – בשלב זה יפורטו מטרות ותהליך הפרויקט, לוח זמנים ובקשה לשיתוף פעולה. לאחר מכן יתבצע איסוף וניתוח נתוני ההוצאה לשנה האחרונה, וחיתוך לפי קטגוריות רכש ולפי ספקים. הניתוח יתבצע על בסיס הסכמים קיימים, חשבוניות ספקים ותנאים מסחריים.

2.      אבחון והמלצות לפוטנציאל חיסכוןלאחר שביצענו את איסוף הנתונים תתבצע השוואת הנתונים שהושגו ל-Benchmark הקיים בתנאים מסחריים, עלויות, ספקים ועוד. בשלב זה יש לבצע ניכוי רכש לא זמין עקב מגבלות רגולטוריות, תנאי שוק וכבילות חוזית.

3.      גיבוש תכנית עבודה ארגונית – לאחר הבנת פוטנציאל החיסכון בכל קטגוריה, מבוצעת מצגת להצגה ללקוח וקבלת החלטות משותפת איך ובמה להתקדם.

לאחר גיבוש ההחלטות וסדרי עדיפויות, מבוצעת תכנית עבודה הכוללת דרכים,  ולו"ז ליישום ההמלצות שהתגבשו.

4.      יישום הממצאים בכל קטגוריה – בשלב זה תתקבלנה הצעות מחיר חדשות מספקים ותהליך משא ומתן. בכל קטגוריה תתקבל החלטה על ספק זוכה שאיתו בסופו של דבר יחתם הסכם.

 

לקבלת פרטים נוספים והצעת מחיר, ניתן לפנות אלינו :  076-5400283 או במייל [email protected]